Fendt 200 Vario Van der Sluis BV

Fendt 200 Vario Van Der Sluis Bv-Free PDF

  • Date:10 Jul 2020
  • Views:3
  • Downloads:0
  • Pages:17
  • Size:2.57 MB

Share Pdf : Fendt 200 Vario Van Der Sluis Bv

Download and Preview : Fendt 200 Vario Van Der Sluis Bv


Report CopyRight/DMCA Form For : Fendt 200 Vario Van Der Sluis Bv


Transcription:

2 Fendt 200 Vario 3,Ware grootheid,in de praktijk,De 200 Vario weet in de categorie compacte. standaardtrekkers over de hele linie te overtui,gen Beleef de onovertroffen Fendt Vario. technologie nu ook in de klasse 70 110 pk Laat,u inspireren door de traploze transmissie en de. geniaal eenvoudige bediening Fendt heeft deze,technologie consequent doorontwikkeld Fendt. staat voor 100 procent Vario,Fendt 207 Vario 51 kW 70 pk.
Fendt 208 Vario 59 kW 80 pk,Fendt 209 Vario 67 kW 90 pk. Fendt 210 Vario 73 kW 100 pk,Fendt 211 Vario 81 kW 110 pk. Maximumvermogen volgens ECE R24,Meer comfort,Een comfortabele werkplek. Perfect werkklimaat stille cabine,Bediening via de Variostick. Snel van rijrichting wisselen,Stop Go functie,Meer vermogen.
Krachtige en dynamische aandrijving van 70 tot,110 pk met de traploze Vario transmissie. Zeer laag brandstofverbruik,Effici nt koelsysteem voor veeleisende werk. Meer veelzijdigheid,Grote hefcapaciteit groot hydraulisch vermogen. Comfortschakelingen om het werk te verlichten,Geschikt voor vele toepassingen door de maxi. male wendbaarheid geringe hoogte en grote,bodemvrijheid.
Af fabriek met optimaal op maat gemaakte,Cargo voorlader. Meer comfort en veiligheid,Optimale vering door de voorasvering met zij. waartse stabilisatie en de geveerde cabine,Balanscorrectie voorkomt stootbewegingen van. trekker en werktuigen,Laag zwaartepunt voor veilig rijden op hellingen. 4 De comfortcabine van de 200 Vario 5,Ruim en functioneel.
In de geheel nieuw ontworpen cabine van de, 200 Vario treft u een bestuurdersstoel aan die aan. de hoogste eisen voldoet De cabine biedt een,ongekende beenruimte doordat een transmissie. tunnel ontbreekt en onge venaard overzicht en,zicht rondom Door het centrale bedieningscon. cept met alle werk en bedieningsfuncties ge n,tegreerd aan de rechterkant in de cabine en door. het in hoogte en hoek verstelbare stuur voegt de,200 Vario aan het begrip bedieningsergonomie.
een nieuwe dimensie toe,6 De comfortcabine van de 200 Vario 7. Effici nte bediening comfortabel rijden, Een doordacht concept Comfortabele bestuurdersstoel Perfect werkklimaat stille cabine Uitstekend zicht naar alle kanten. De bestuurdersstoel in de cabine van de 200 Vario Door de vlakke cabinevloer van de 200 Vario is de Het krachtige verwarmings en ventilatiesysteem Door de grote ramen en de kleine stuurkolom. voldoet aan de hoogste eisen Verder is de been in en uitstap heel comfortabel Verder kunnen de zorgt voor een optimaal werkklimaat Voor n g hebt u altijd optimaal zicht op de werktuigen. ruimte ongekend doordat een transmissietunnel voeten optimaal worden neergezet doordat geen meer comfort kunt u de 200 Vario als optie van air Bij voorladerwerkzaamheden biedt het dakraam. ontbreekt Door het centrale bedieningsconcept transmissietunnel aanwezig is Het centrum van conditioning laten voorzien Door de optimale ideaal zicht naar boven. rechts in de cabine waarbij alle arbeids en bedie de bediening met alle functies bevindt zich constructie van de cabine is het geluidsniveau. ningsfuncties ge ntegreerd zijn en door het in rechts in de cabine De ruimte die voor de voeten bovendien erg laag Cabinevering optie. hoogte en hellingshoek verstelbare stuur stelt de bedoeld is is daardoor vrij van storende bedie Het rijcomfort is groot en kan nog verder worden. 200 Vario nieuwe normen voor een ergonomische ningselementen Dankzij het in hoogte en hoek Bijrijdersstoel standaard verhoogd door de cabine als optie geveerd uit te. bediening In de ruimte die voor de voeten verstelbare stuur en de comfortabele luchtge De bijrijder zit heel comfortabel op de standaard laten voeren De optimaal gelagerde cabine ver. bedoeld is bevinden zich geen in de weg zittende veerde bestuurdersstoel zit u altijd in de juiste aanwezige bijrijdersstoel die voldoende plaats mindert schokken en zorgt voor een uniek rijge. schakel en bedieningshendels meer positie en bent u ook na een lange werkdag nog biedt en een goede zithouding mogelijk maakt voel. Gemakkelijke in en uitstap en,veel beenruimte,Uitstekend zicht naar alle kanten. Optimale geluidsdemping,In hoogte en hoek verstelbaar. Vlakke cabinevloer Standaard met uitzetbaar dakraam Airconditioning voor een perfect. Door de vlakke cabinevloer biedt de 200 Vario ongekend Om ook bij werken met de voorlader goed zicht te bieden werkklimaat optie. veel beenruimte en is in en uitstappen heel gemakkelijk is de 200 Vario standaard uitgerust met een dakraam. Bovendien hebben uw voeten meer ruimte door het Voor extra ventilatie van de cabine kan het dakraam naar Luchtgeveerde comfortstoel. ontbreken van storende bedieningselementen boven toe worden geopend Het uittrekbare rolscherm. beschermt tegen intensieve zonnestraling,Standaard neerklapbare.
bijrijdersstoel,Uitstekende verlichting,Cabinevering op aanvraag. Dakraam kan worden opengezet,Op aanvraag met automatische. airconditioning leverbaar,Nog meer comfort met geveerde cabine optie. De 200 Vario kan op aanvraag met cabinevering worden uitgerust Vooraan rust de cabine op rubberen conuslagers voor. een trillingvrije verbinding met de romp van de trekker Achter worden schokken door een systeem met schroefveren tot. een minimum gereduceerd,8 De comfortcabine van de 200 Vario 9. Vario bediening gemakkelijk sneller beter, Bediening via de Variostick Eenvoudige bediening en alles in het zicht Snel van rijrichting wisselen Stop Go functie in combinatie met het TMS.
alles in n geniaal van eenvoud Op het bedieningselement op de rechter console Met n handeling kan van rijrichting worden Met de optionele Stop Go functie kan de. Schakelen m b v meer dan n hendel is vermoei voert de bestuurder alle belangrijke instellingen gewisseld Met de rechterhand aan de Variostick bestuurder de 200 Vario tot stilstand brengen door. end en met de nieuwe 200 Vario overbodig in zoals motortoerental cruisecontrolsnelheid en verandert u eenvoudig van rijsnelheid Bij voorla het hendeltje op de omkeerschakelaar ingedrukt. Want in de Variostick is alles ge ntegreerd die is TMS en de regelingen voor vierwielaandrijving en derwerk en op de kopakker gaat wisselen van rij te houden Laat hij het hendeltje los dan rijdt de. tegelijk versnellingshendel groepenhendel en differentieelsloten Op het multifunctionele aflees richting gemakkelijker met de linkerhand met de trekker verder in de richting waarin het hendeltje. superkruipganghendel De Variostick is ergono scherm op het dashboard wordt alle informatie omkeerschakelaar links onder het stuur Zo houdt was geduwd. misch gunstig geplaatst op de rechter console weergegeven evenals het brandstofverbruik u de rechterhand vrij voor het bedienen van het. Met een enkele handbeweging stelt u via de zodat de bestuurder alles in beeld heeft Voor werk hydraulisch systeem. Variostick de gewenste snelheid in traploos dat grote nauwkeurigheid vereist kan bovendien. tussen 20 meter en 40 kilometer per uur Bij naar de snelheid in het bereik 0 2 km h worden aan. achteren duwen van de hendel vertraagt de Vario gegeven. de snelheid traploos tot uiteindelijk stilstand,Zeer gemakkelijk te bedienen. via de Variostick, Bediening voor airconditioning Onovertroffen in ergonomie. ventilator en verwarming,Controlepaneel voor helder vormgegeven cabine. oliestroomsamenschakeling,tuimelschakelaar voor,snelinvoer en hitch Comfortabele armsteun. instelling voor hefhoogte en,diepteregeling Elektronisch handgas.
snelheffen,EHR controlepaneel, E n Variostick in plaats van vele hendels Stuurkolom met combi instrument en multifunctioneel hefhoogtebegrenzing Opslag van motortoerental en. afleesscherm daalsnelheidsregeling en, Met de Variostick laat u de 200 Vario vanuit stilstand traploos Geheugentoets Geheugentoets Bediening TMS positie trekkrachtregeling snelheid. optrekken tot de gewenste snelheid Wordt de Variostick motortoerental cruisecontrol optie Doordat het stuurwiel in hoogte en hoek verstelbaar. in tegenovergestelde richting bewogen dan neemt de is kan voor elke bestuurder de ideale zitpositie worden Comfortschakelingen voor. snelheid weer af Traploos van 0 naar 40 km h vooruit en ingesteld Op het combi instrument worden het toerental. van 0 naar 25 km h achteruit zonder kruipversnelling of vierwielaandrijving. en de snelheid aangegeven en vindt u bovendien een. groepenschakeling multifunctioneel afleesscherm differentieelsloten en aftakassen. Bedieningsgedeelte van de console Zwaailicht ruitenwisser. controlepaneel multifunct display achter,E n bedieningselement op de. geheugentoets motortoerental,vierwielaandrijving en rechter console voor alle. differentieelslot belangrijke instellingen,Comfortabel en zonder.
schokken wisselen van,rijrichting,Stop Go functie in combinatie. met het TMS optie, Met de omkeerhendel kan met de linkerhand gemakkelijk Met de kruishendel kunnen het 1e en 2e ventiel heel Comfortabel te bedienen ook s nachts 10A contactdoos. van rijrichting worden gewisseld nauwkeurig worden bediend Alle bedieningselementen zijn voorzien van binnenver Variostick continustroom contactdoos 25A. lichting met nachtelijke demping zo werkt u ook in het werktuigcontactdoos. donker veilig,geheugentoets cruisecontrol,bediening optionele TMS. Toepassing van de modernste motor,10 en transmissietechnologie 11. Nieuwe dimensies,in vermogen en,effici ntie,De AGCO Power driecilindermotor is in samen.
werking met de constructeurs van Fendt speci,aal ontwikkeld voor de nieuwe 200 Vario Deze. motor is bijzonder pittig en heeft een groot,acceleratievermogen Toch loopt hij rustig. Samen met de geniale Vario transmissie en de,altijd perfecte werksnelheid werkt u een maxi. maal grondoppervlak af waarbij de motor op,zijn economisch optimum draait Met het Vario. aandrijvingsconcept is dit de dagelijkse realiteit. 12 Toepassing van de modernste motor en transmissietechnologie 13. Zuinig en effici nt als geen ander, Krachtige zuinige motor AGRex zuinig en milieuvriendelijk Duidelijk betere prestaties Nauwkeurig rijden traploos en zonder onder.
De watergekoelde driecilinder AGCO Power motor Het geavanceerde brandstofinspuitsysteem wordt De 200 Vario laat opnieuw zien waar de traploze brekingen. is zeer compact van bouw zodat het handzame en ondersteund door het hoogwaardige externe uit Vario transmissie toe in staat is Het traploze Dankzij de traploze Vario transmissie is voor elk. wendbare concept gehandhaafd kon blijven Het laatgasrecirculatiesysteem AGRex Door de afkoe rijden het geavanceerde veringsconcept en de werk de optimale snelheid in te stellen onafhan. toerentalonafhankelijk aangestuurde commonrail ling en de exacte dosering van de teruggeleide uitstekende bediening stellen u in staat om sneller kelijk van het motortoerental zonder haperingen. hogedrukbrandstofinspuitsysteem en het geheel uitlaatgassen vindt een aanzienlijke verbetering en effici nter te werken terwijl het brandstofver van 20 m h naar 40 km h Dankzij haar geniale. elektronisch geregelde motormanagement van het verbrandingsproces plaats In vergelijking bruik toch laag blijft constructie onderscheidt de traploze Vario. garanderen grote prestaties en een laag geluidsni met een eenvoudige interne recirculatie van uit transmissie zich met een buitengewoon rende. veau Door het gebruik van moderne technolo laatgassen wordt duidelijk minder brandstof ver ment zelfs bij hoge werksnelheden. gie n rijdt de 200 Vario economisch altijd opti bruikt en blijven de kosten per uur minimaal. maal en is hij zeer zuinig met brandstof,Bedrijfstype Oppervlakte Gewerkte tijd. Gemengd 50 ha 2 7 6 5,bedrijf 100 ha 3 3 6 5 Met compacte AGCO Power. 30 200 ha 4 3 6 8 driecilindermotor speciaal,ontwikkeld voor de 200 Vario. 20 Bedrijf dat,voeder 50 ha 6 8 8 7,100 ha 6 6 8 3 Common rail inspuitsysteem. 10 20 gewassen,200 ha 5 5 8 0,produceert met externe.
0 10 uitlaatgasrecirculatie,Akkerbouw 50 ha 4 4 6 5. 0 bedrijf 100 ha 4 6 6 4,200 ha 4 4 6 4 Grote brandstoftank van. De AGCO Power driecilindermotor met AGRex technologie Het overzichtelijke multifunctionele afleesscherm Traploos en nauwkeurig rijden Superieure productiviteit meer presteren dankzij de. Door de koeling van de teruggevoerde uitlaatgassen is het brandstofverbruik Bij de 200 Vario is op het multifunctionele scherm ook de meter voor het Traploos rijden biedt de mogelijkheid om ook onder traploze transmissie Traploze Vario transmissie voor. bij AGRex duidelijk lager dan bij systemen met interne recirculatie Deze brandstofverbruik ondergebracht Deze geeft het gemiddelde en het actuele praktijkomstandigheden buitengewoon nauwkeurig met de trekker De traploze transmissietechnologie biedt in vergelijking met maximale arbeidsprestaties. koeling vindt gericht plaats In de AGCO Power driecilindermotoren zijn de verbruik aan en beschikt over twee opslagmogelijkheden Zo hebt u op elk te werken Dankzij de traploze Vario transmissie kunt u voor elk werk concepten met powershifttransmissies besparingsmogelijkheden. nieuwste technologie n op het gebied van motorbouw toegepast Zo beschikt moment de volledige controle de optimale snelheid instellen onafhankelijk van het motortoerental voor alle bedrijfstypen en groottes. de 200 Vario over een groot vermogen terwijl het brandstofverbruik laag is zonder haperingen van 20 meter per uur naar 40 kilometer per Door Vario transmissie zeer. uur Dankzij haar geniale constructie onderscheidt de traploze Vario. Bron Landwirtschaftliches Wochenblatt landbouwweekblad Westfalen Lippe 5 2001 zuinig met brandstof hoog. Fendt 209 Vario 67 kW 90 pk Fendt 210 Vario 73 kW 100 pk Fendt 211 Vario 81 kW 110 pk Maximumvermogen volgens ECE R24 Meer comfort Een comfortabele werkplek Perfect werkklimaat stille cabine Bediening via de Variostick Snel van rijrichting wisselen Stop amp Go functie Meer vermogen Krachtige en dynamische aandrijving van 70 tot 110 pk met de traploze Vario transmissie

Related Books