David Brown

David Brown-Free PDF

  • Date:27 Oct 2020
  • Views:5
  • Downloads:0
  • Pages:24
  • Size:6.37 MB

Share Pdf : David Brown

Download and Preview : David Brown


Report CopyRight/DMCA Form For : David Brown


Transcription:

De historie van David Brown, In 1860 begon David Brown in het stadje Huddersfield. Engeland met twee man personeel houten tandwielen, te maken voor de plaatselijke weverijen Slechts 17. jaar oud was hij toen hij met geleend geld zijn bedrijf. startte Zijn bedrijf kreeg later de naam de David Brown Gear. Company Omstreeks 1910 is het bedrijf al uitgegroeid tot de grootse. fabriek van de Britse Gemenebest, In 1921 komt zijn kleinzoon heette net als zijn Grootvader ook David. Brown in het bedrijf Hij wordt nadat hij zich eerst had opgewerkt als. voorman en later als bedrijfsleider in 1932 algemeen directeur. Tijdens een zakenreis begin jaren 30 wordt zijn interesse gewekt voor. de mechanisatie in de landbouw nadat hij daar verschillende. boerderijen had bezocht, Het komt dan ook goed uit toen hij in 1933 het verzoek krijgt van Harry. Ferguson om voor de hem ontworpen tractor met hydraulische. driepuntshef en diepteregeling de overbrenging de achteras en de. stuurinrichting te bouwen Twee jaar later worden de eerste trekkers. als Ferguson Brown type A bij David Brown in Huddersfield gebouwd. en later in Meltham Mills een tractorfabriek daar in de buurt. Ferguson zou de verkoop,voor zijn rekening nemen,Maar dat viel tegen want.
de matige verkopen had,verschillende oorzaken,Ten eerste is de tractor. de duur en ten tweede,moest er om het meeste,profijt uit de tractor halen. aangepaste werktuigen,met driepuntsophanging,worden bijgekocht en dat. kostte allemaal veel te,Ferguson Brown type A, De Ferguson Brown type A was zowel leverbaar op ijzer als op rubber De eerste 500 tractoren waren voorzien van een. Coventry Climax Motor de overige hebben een krachtbron van David Brown. Tussen 1936 en 1939 worden er 1350 Ferguson Brown s gebouwd De. eerste 500 hebben een 4 cilinder watergekoelde benzine of petroleum. motor van Conventry Climax en de rest hebben een motor van David. Brown Beiden met een vermogen van rond de 20 pk Lang heeft deze. samenwerking niet geduurd want in 1939 komt hieraan al een eind. Harry Ferguson was tegen de veranderingen die David Brown wou. doorvoeren Brown wou namelijk een,zwaardere tractor en nog een tal van.
verbeteringen terwijl Ferguson op de oude voet,wou door gaan. In 1939 gaat ieder zijn eigen,weg Ferguson gaat verder. met Ford Brown besluit om,zelfstandig op de tractor. markt te blijven opereren en,in September 1939 ver. schijnt de David Brown VAK,1 op de markt VAK staat.
voor Verhicle Voertuig, De eerste tractor die David Brown zelfstandig produceerde is de. Agricultural Landbouw,de David Brown VAK 1 Kerosine Petroleum. Deze slank afgetekende tractor blijkt een,schot in de roos De tractor is voorzien. van een watergekoelde 4 cilinder benzine,VAK 1 G of petroleum VAK 1 K motor. van 35 pk ontworpen door A Kersey Er,zijn vier versnellingen vooruit en n.
achteruit Hij heeft handbediende stuur,remmen en de spoorbreedte is instelbaar. doormiddel van schotelvormige wiel,naven Dat is een octrooi van David. Brown De werktuigdiepte was eveneens,een gepatenteerd diepteregelings. De VAK 1 is ook leverbaar als Vinegard,Narrow speciaal voor de tuinbouw. In tegenstelling tot andere tractorfabrikanten is de tweede. wereldoorlog een gouden tijd voor David Brown want veel van deze. VAK trekkers werden geleverd aan de Royal Air Force R A F om als. vliegtuigsleper dienst te,doen op de vliegvelden,In de fabriek van.
Meltham Mills wordt de,productie van trekkers,gestaakt en hier gaat. men door de grote vraag,naar oorlogsmateriaal,over op de productie. Veel van de VAK trekkers deden dienst op de vliegvelden tijdens de. tweede wereldoorlog Hier kregen ze als typeaanduiding VIG 1. Aan het einde van de oorlog had men 5300 VAK 1 s geproduceerd en. daarnaast nog eens 2400 vliegtuigslepers VIG s, Na de oorlog komt David Brown met een verbeterde versie van de. VAK 1 de VAK 1A Deze heeft o a een verbeterd motorsmeersysteem. en een preciezere regelateur, E n VIG 1 aan het werk op de Engelse vliegvelden voor de R A F. In 1947 verschijnt de VAK 1C voor ons beter bekend als de. Cropmaster Uiterlijk verschilt deze trekker niet zoveel met de VAK 1. en heeft net als deze de opvallende beschermplaten voor de knie n en. een brede bank als zitting, De tractor beschikt over zes versnellingen verdeeld in 2 standen en.
twee achteruit De 4 cilinder petroleummotor levert een vermogen. van 32 pk In het stan,daard pakket zitten voor,die tijd al veel voor. zieningen o a verlichting,hoge en lage gaering,hydraulische hefinrichting. met diepte regeling en,een bobine ontsteking,Vanaf 1949 is er ook een. diesel versie beschikbaar,Deze heeft een 4 cilinder. dieselmotor met een,vermogen van 34 pk,David Brown VAK 1C Cropmaster.
In de periode 1947 1953 dat de Cropmasters werden geproduceerd. worden er vele verbeteringen aangebracht of toegevoegd het geen in. hoge mate toedroeg aan de reputatie van betrouwbaarheid en kwa. liteit van de David Brown tractoren, Bij de opvolgers van de Cropmaster de 25 en de 30 links zijn de brede bank en het scherm voor de knie n verdwenen. De opvolgers van de Cropmaster de types 25 1953 1958 en de 30. 1953 1957 waren in vele ogen niet in alle opzichten een verbetering. ten opzichte van de Cropmaster en zeker niet aan de styling Er is wel. iets meer vermogen maar het scherm voor de knie n en de brede. zitbank zijn verdwenen Het zal wel met de prijs te maken hebben. David Brown 25D 5, Er zijn twee versies beschikbaar de benzine petroleum versie als 25C. en 30C met vermogens van respectievelijk 35 en 38 pk en een diesel. versie als 25D en de 30D met vermogens van 31 5 en 36 pk Vanaf. 1954 worden deze trekkers uitgerust met T C U Tractor Control Unit. en dit was het eerste gecontroleerde gewichtsoverbrenging voor. David Brown 30 D, In 1955 volgt de introductie van een speciale trekrichting om de. voordelen van de T C U te benutten voor het trekken van aanhangers. David Brown TD 30,In dezelfde tijd 1953,wordt de 50 D dit is het. eerste model van David,Brown dat uitsluitend met,een dieselmotor leverbaar.
was aan het programma,toegevoegd De 6 cilinder,motor levert een. vermogen van 50 pk en is,uitgerust met vier,versnellingen Met een. cilinderinhoud van 4059 David Brown 50 D,cc is de 50D verreweg de. trekker onder de David Brown s met het grootste volume terwijl dat bij. de andere meestal tussen de 2500 en 2700 cc varieert In. tegenstelling tot andere David Brown trekkers heeft hij de riemschijf. aan de zijkant in plaats van de gebruikelijke plaats aan de achterkant. Van deze trekker is ook een variant als rupstractor leverbaar de TD 50. Er zijn ook kleinere rupsuitvoeringen beschikbaar o a de 30T met een. benzine petroleum motor van de Cropmaster en de TD 30 met een. dieselmotor van de Cropmaster De T staat voor Trackmaster en de D. is voor diesel Van de 50D zijn er slechts 1260 geproduceerd. David Brown 50 TD,Importeur voor Nederland vanaf de. Cropmaster t m de 94 serie van Case,De 2D die in 1955 voor het.
eerst verschijnt op de,Smithfieldshow in Engeland,is een totaal andere. trekker dan men toen,gewoon was Deze trekker,had veel weg van een Allis. Chalmers type G Beiden,hebben de motor van,achteren op de achteras. met een buizenframe naar David Brown 2D werktuigdrager. De werktuigdrager was ideaal voor het precieze werk o a voor het. schoffelwerk op de boerderij De trekker wordt aangedreven door een. luchtgekoelde 2 cilinder dieselmotor van 15 pk die zich achter de. bestuurder bevind Het uitzonderlijk van de 2D is dat hij is voorzien van. een compressor Deze tractor heeft namelijk een pneumatische. hefinrichting die werkt op perslucht en wordt door een compressor. gevoed Doormiddel van een aftapnippel is het ook mogelijk om de. banden op te pompen Naast de normale uitvoering is er ook nog een. extra smalle uitvoering voor het gebruik in de wijnteelt aangeduid als. 2DV De V staat voor Vinegard Beide uitvoeringen zijn in productie. gebleven tot 1961 en er zijn er in het totaal 2008 stuks van gemaakt. De volgende trekker die,eveneens in 1956 op de,markt kwam is de. David Brown 900,Duidelijk te herkennen,onder de andere David.
Brown s want volgens,mij is het de enige,David Brown waarvan. de wielen en de gril in,een blauw grijze kleur,David Brown 900. zijn gespoten, De 900 is zoals vanouds leverbaar in een benzine petroleum en een. dieseluitvoering Het vermogen van deze 4 cilindermotor is inmiddels. gegroeid naar 40 pk bij 2200 omw min In 1957 verscheen de 900 Live. Drive Dit houd in dat deze tractor is uitgerust met een dubbele. koppeling die zowel een onafhankelijk hydraulisch systeem als een. onafhankelijke aftakas kon leveren,Eind november 1958. wordt 900 alweer,opgevolgd door de,950 Deze heeft ten.
opzichte van de 900,weer wat meer ver,mogen Voor de. dieseluitvoering is,dat 45 pk Er waren,ook nog andere. uitvoeringen lever,baar o a de 950C,David Brown 950. Benzine petroleum, maar die heb ik hier in ons land nooit gezien De stuurinrichting is heel. anders dan voorheen de trekhaak is verbeterd en verder is deze. trekker voorzien van een differentieel slot een aparte handrem en. staat meestal op grotere wielen 11X 36, Toen in 1959 de Ferguson patenten op de diepteregeling en.
gewichtsoverdracht afliep kwam David Brown met zijn eigensysteem. Implematic Dat houd,in dat de hefinrichting,met de automatische. hydraulische diepte,regeling tevens anti,slipsysteem in com. binatie met het eigen,T C U systeem is te,David Brown 850 Implematic. Dit kon nog al eens problemen geven want door het afknijpen van de. olie toevoer kwam het nog al een voor dat de olie te heet werd Vooral. tijdens het ploegen als de Implematic te veel werd gebruikt. In 1960 verschijnt er een,kleiner type de David Brown. 850 met een vermogen van,35 pk In het begin was,deze ook nog te koop als.
benzine petroleum uitvoer,ing echter later alleen met. een dieselmotor Veel,onderdelen waren uitwissel,baar met de 950 De 850. blijft in productie tot 1965, De David Brown 850 was er ook in smalspooruitvoering leverbaar. aangeduid als 850 Vinegard Narrow,Vanaf 1961 wordt de plaats. van de 950 ingenomen door de 880 en de 990 Echt veel veranderingen. waren er niet wel alleen was het vermogen weer naar boven. bijgesteld De 880 is eigenlijk een 850 met een motor van de 950 en is. dus 45 pk Een compacte trekker met veel pk s voor die tijd De 990. heeft een vermogen van 53 pk en is verreweg de populairste David. Brown uit die tijd Hij is vooral populair bij de loonwerkers en grote. boeren en kende ongeveer 50 van de alle verkopen van alle David. Brown trekkers,Op het laatst van hun,productie periode 1965.
hebben ze alle drie de,850 de 880 en de 990 de,beschikking over een lage. en hoge gearing wat in,het totaal 12,versnellingen vooruit en 4. achteruit opleverde Was,deze eerst als optie,beschikbaar van. David Brown 880 Implematic af nu zit het in het 10. standaard pakket,Vanaf 1963 wordt de 880,uitgerust met een nieuwe. 3 cilinder motor Voor het,vermogen maakt het niet,veel uit maar de motor is.
krachtiger en goedkoper,om in te bouwen als een 4,De laatste en de meest. zeldzame uit deze serie is, de 770 een 3 cilinder van David brown 990 Impematic. 33 pk Deze werd geproduceerd vanaf januari tot oktober 1965 De 770. is alleen verkrijgbaar met 12 versnellingen Dit is de eerste David. Brown die uitgevoerd is met,Selectamatic Dat is een. verbeterde Implematic met,alle eerder genoemde,voordelen te bedienen met. Fingertip control met n,hefhendel Duidelijk te zien.
aan de zijkant van de,motorkap waarop een,sticker zit met daarop de. letters die het woord,David Brown 770 Selectamatic. Selectamatic vormen,Vanaf 1962 tot 1965 wordt,er ook nog een David. Brown in de Wahl,fabrieken van Duitsland,gebouwd Het betreft een. trekker van rond de 20 pk,met als typeaanduiding,David Brown 750.
David Brown 750 Implematic 11,Veel is mij niet over deze. trekker bekend Ik denk dat hij,gebouwd is omdat er in. Duitsland toch meer vraag is,naar lichtere trekkers dan b v. in Engeland Voor zover ik,weet is deze trekker nooit in. Nederland verkocht,In 1965 verdwijnt de zo,David Brown 770 Selectamatic.
bekende rood met gele kleur,alle trekkers orchidee wit met. een bruine motor De 850 wordt,uit de productie genomen Voor. Nederland zijn vanaf 1965 de,volgende typen beschikbaar. 770 880 en 990 Alle deze,trekkers zijn voorzien van het. Selectamatic systeem De 770,en de 880 hebben allebei een 3.
cilindermotor en zijn ge p,graded naar respectievelijk 36 5. en 46 7 pk De 990 heeft een,David Brown 880 Selectamatic. 4 cilindermotor van 55 8 pk Alle, trekkers zijn net als hun voorgangers uitgerust met 12. versnellingen vooruit en 4 achteruit,De 880 en de 990 zijn voorzien. van een aftakas met meerdere,snelheden en uiteraard met.
een differentieel slot,In 1967 verschijnt aan de,bovenkant van de serie de. 1200 en in de middenklasse de,David Brown 990 Selectamatic. David Brown 1200, De 1200 heeft een vermogen van 68 pk en is de eerste David Brown. van de 950 ingenomen door de 880 en de 990 Echt veel veranderingen waren er niet wel alleen was het vermogen weer naar boven bijgesteld De 880 is eigenlijk een 850 met een motor van de 950 en is dus 45 pk Een compacte trekker met veel pk s voor die tijd De 990 heeft een vermogen van 53 pk en is verreweg de populairste David Brown uit die tijd Hij is vooral populair bij de loonwerkers en

Related Books